Kudarcba fulladt a városi rendezvény Jászapátin?

Megosztás

A hétvégén zajlott az élet Jászapátin, EMINENCE autós fesztivált tartottak a Tölgyes Strandfürdő népszerűsítése érdekében. Úgy tűnik azonban, az apátiak nem voltak túlságosan kíváncsiak az eseményre, pedig egy, a szerkesztőségünket megkereső helyi lakos szerint mindez kormánypárti kampányrendezvényként is funkcionált volna. Úgy tudjuk, (DJ) Ádám János fideszes önkormányzati képviselő bemutatkozó produkcióját ráadásul elmosta a csekély érdeklődés a Carbonfools koncerttel együtt.

A Szol24-et megkereső apáti lakos szerint egész nap csak lézengtek az emberek, helyiekkel elvétve lehetett találkozni.

Olvasónk nem értette, milyen megfontolásból próbálják drifteléssel és hangnyomás versennyel népszerűsíteni a jászapáti strandot, amikor az mindig a nagy árnyas fák nyugalmáról és gyógyító vizéről volt híres. „Három utcára lakok a strandtól, de akkora hanglökések voltak, hogy a vitrinen mozogtak az üvegpoharak.”

Megkerestük az ügyben Illés Gergő független polgármesterjelöltet, aki elmondta, hallotta ő is, hogy nem lett sikertörténet a rendezvény.

Szerinte ez borítékolható volt, hiszen a strand népszerűsítése csak egy kampányeszköz a vasárnapi önkormányzati választásra. Úgy véli, különösen fájó ez annak tükrében, hogy Jászapáti megyei II. osztályú – egyébként már bajnok – csapata a városinak álcázott fideszes (kampány)rendezvény miatt Jászszentandráson volt kényszerű lejátszani az utolsó hazai találkozót.

„Este szóltak nekem, hogy elmarad a Carbonfools koncert, időjárási okokra hivatkozva. Érdekes, hogy a tőlünk 10 kilométerre található Hevesen a Kowalsky meg a Vega koncertet gond nélkül meg tudták tartani és büszkén posztolt az alpolgármester arról, hogy a szálláshelyükön szállt meg a banda. Jászapátinak megint ennyi jutott” – tette hozzá.

Kowalsky meg a Pócs

Illés egy Facebookos bejegyzésben szintén utalt arra, hogy megválasztása esetén szemléletváltás lesz a rendezvények terén. „Talán nem lesz minden hétvégén dínom-dánom, de legyen már egy olyan rendezvény, amire újra megtelik a sportpálya a Jászság második legnagyobb településén, Jászapátin. Lakossági igények szerint szervezzük meg az eseményeinket, és építjük fel közösségi tereinket.”

A Jászapátiért Önökkel Szövetségben (JÖSZ) által támogatott jelöltek kampányzáró eseménye 2024. június 7-én, 18:00-kor lesz a Pájer Antal Művelődési Házban. Vendégük Budai Lóránt, Jászberény polgármestere lesz.

Képek: Ifj Pócs János Fb, Illés Gergő Fb

Kapcsolódó cikkek